Biszkopty z kremem i gruszkami

Biszkopty z kremem i gruszkami
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • ½ opakowania podłużnych biszkoptów
  • torebka budyniu waniliowego
  • 12 g białej żelatyny
  • 1/2 słoika gruszek w syropie
  • ½ kartonika 36% śmietanki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuścić w wodzie. Gruszki osączyć z zalewy, 2 odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w kostkę. Na dno miseczki wyłożyć biszkopty, tworząc z nich spód. Pozostałe biszkopty ustawić przy wewnętrznych bokach tortownicy tworząc z nich płotek. Zimny budyń utrzeć na gładki krem i dodać do ubitej śmietany. Dolać żelatynę małą strużką, żeby nie zburzyć puszystości masy. Na biszkoptach układać warstwami krem i gruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA