Ryż w stylu taco

Ryż w stylu taco
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska
Ilość osób:
2

Składniki:

Przyprawy Taco:
Ostra salsa:
  • 10 pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki
  • ¼ czerwonej cebuli, drobno pokrojonej
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki koregusu (awamori z chili, ewentualnie wódki z chili lub octu z chili)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę z oliwek w małym rondlu i obsmaż na niej mięso. Dodaj sos sojowy i wszystkie składniki przyprawy taco. Dokładnie wymieszaj. Dodaj tyle wywaru dashi, żeby przykryć mięso i połóż na nim pokrywkę lub kartusz. Gotuj przez 15 minut i dopraw do smaku.

Aby zrobić salsę, wymieszaj składniki w misce. Odstaw na 10 minut przez podaniem. Zetrzyj ser haloumi.

Nałóż ryż na talerz, przykryj go mięsem i startym serem. Na to połóż posiekaną sałatę i porządną porcję salsy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA