Tajska zupa kokosowa z kurczakiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 2 puszki mleczka kokosowego
- 3 listki limonki kaffir
- 1 limonka
- 2 trawy cytrynowe
- 2 piersi z kurczaka
- 1 chili tajskie małe lub 1/2 średniej chili
- 1 cm świeżego imbiru
- świeża kolendra
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki pasty curry
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki chili z suszonymi rybami (opcjonalnie)
- szczypior do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przesmażamy na 1 łyżce oleju pastę curry, dolewamy mleczko kokosowe, dodajemy trawę cytrynową, listki limonki i poszatkowaną chili i imbir.
Doprawiamy mleczko sokiem z limonki, sosem rybnym, chili z suszonymi rybami i cukrem.
Na koniec dodajemy kurczaka pokrojonego w nieduże kawałki, podgrzewamy ok. 10 minut.
Serwujemy z pomidorkami koktajlowymi, świeżą kolendrą i szczypiorkiem.
Doprawiamy mleczko sokiem z limonki, sosem rybnym, chili z suszonymi rybami i cukrem.
Na koniec dodajemy kurczaka pokrojonego w nieduże kawałki, podgrzewamy ok. 10 minut.
Serwujemy z pomidorkami koktajlowymi, świeżą kolendrą i szczypiorkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W