Gulasz jagnięcy z sezamową kaszą jęczmienną

Gulasz jagnięcy z kaszą jęczmienną
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z jagnięciny i baraniny

Składniki:

Kasza:
Dodatki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso pokrój w dużą kostkę i przełóż do miski. Dopraw kolendrą, kminem, papryką i solą. Dodaj czosnek i oliwę. Całość wymieszaj i odstaw na noc do lodówki.
Następnie mięso przełóż do rondla i podsmaż na oliwie. Dolej wodę. Dodaj pokrojonego na kawałki bakłażana, pokrojoną cebulę, pomidory z puszki i sok z granatu. Duś mięso pod przykryciem ok. 15 minut.
Przygotuj kaszę. Na patelni rozpuść masło. Następnie wsyp kaszę. Dolej bulion. Dodaj sól, tahini i pestki granatu.
Gdy kasza wypije cały bulion, a jagnięcina będzie miękka, przełóż kaszę na półmisek, na środek nałóż mięso. Na koniec dodaj listki świeżej kolendry i sok z limonki. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA