Wolno pieczona łopatka jagnięca
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z jagnięciny i baraniny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1,8 kg łopatki jagnięcej
- 500 ml bulionu jagnięcego
- chrupiąca cebulka
- puree ziemniaczane z szafranem
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Łopatkę przykryj folią i piecz w 170ºC przez 4-5 godzin. Na ostatnie 20-30 minut zdejmij folię i delikatnie przypiecz mięso.
Przełóż mięso na deskę albo talerz i przykryj folią. Soki z pieczenia w razie konieczności rozcieńcz wodą albo bulionem.
Przełóż mięso na deskę albo talerz i przykryj folią. Soki z pieczenia w razie konieczności rozcieńcz wodą albo bulionem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W