Sakiewka z łososia wędzonego - danie w 15 minut
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
Składniki:
- średniej wielkości plaster wędzonego łososia
- 1 łyżka twarogu
- szczypior
- 2 łyżki mleka kokosowego
- 1 łyżeczka soku z pomarańczy
- 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy
- sól
- pieprz czerwony
- karambola (dla ozdoby)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sporządzić farsz do sakiewki z łososia mieszając ze sobą twaróg, drobno pokrojony szczypior, mleko kokosowe, sok i skórkę z pomarańczy, sól oraz pieprz utarty w moździerzu. Na plaster łososia wyłożyć farsz, zwinąć i uformować na kształt sakiewki. Sakiewkę związać szczypiorem oraz przybrać kawałkiem karamboli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W