Roladki z łososia - danie w 15 minut

Roladki z łososia - danie w 15 minut
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Plastry łososia skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Na każdym plastrze rozsmarowujemy cienko kozi twarożek. Warzywa i avocado siekamy na drobne paski i układamy na brzegu każdego plastra, dodajemy kiełki. Zwijamy w rulonik i przekrawamy na pół. Roladkę układamy na liściu cykorii, skrapiamy sokiem z cytryny i kilkoma kroplami oliwy z oliwek, posypujemy posiekanymi ziołami. Podajemy z odrobiną twarożku koziego, imbirem i sosem sojowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA