Roladki z łososia - danie w 15 minut

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
Składniki:
- 4 plastry surowego łososia
- kozi twarożek
- 1 marchew
- 1 por
- 1 kalarepka
- 1 ogórek wężowy
- 1 avocado
- rukola
- kiełki
- posiekany koperek
- estragon
- 1 opakowanie kremowego koziego twarożku
- 4 łyżki marynowanego imbiru
- sos sojowy
- sok z cytryny
- liście cykorii
- oliwa z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Plastry łososia skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Na każdym plastrze rozsmarowujemy cienko kozi twarożek. Warzywa i avocado siekamy na drobne paski i układamy na brzegu każdego plastra, dodajemy kiełki. Zwijamy w rulonik i przekrawamy na pół. Roladkę układamy na liściu cykorii, skrapiamy sokiem z cytryny i kilkoma kroplami oliwy z oliwek, posypujemy posiekanymi ziołami. Podajemy z odrobiną twarożku koziego, imbirem i sosem sojowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W