Dorsz - danie w 15 minut
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
Składniki:
- filet z dorsza
- 2 plasterki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 szalotka
- limonka
- sok z 1 pomarańczy
- białe wino półwytrawne
- 3 łyżki miodu
- cynamon
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Natrzeć filet z dorsza solą, pieprzem i skórką z limonki. Podsmażyć na oliwie dodając dwa plasterki czosnku i odrobinę cynamonu. Na patelni rozpuścić masło, dodać posiekaną szalotkę, chwilę poddusić. Dodać sok z pomarańczy, białe wino oraz miód. Do gotowego sosu włożyć rybę, chwilę potrzymać na ogniu. Wyłożyć na talerz, polać sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W