Czerwone cebule faszerowane wołowiną z rozmarynem i zapiekane pod serem

Czerwone cebule faszerowane wołowiną
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ocet wlej do garnuszka, dodaj wino i miód. Wstaw na ogień i gotuj sos aż zgęstnieje.
Mięso zmiel dwukrotnie. Masło rozupuść razem z rozmarynem i dodaj je do zmielonej wołowiny. Całość dopraw dużą ilością pieprzu. Cebule obierz. W cebuli odetniji dupkę i wydrąż środek. Nafaszeruj je mięsem i wstaw każdą do osobnego naczynia żaroodpornego lub do jednej brytfanki. Zalej sosem i piecz około 25 min w temperaturze 180 stopni. Na 10 min przed wyjęciem posyp cebule startym serem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA