Terrina z porzeczkami w liściach musztardowca
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie 4 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 4 szt. ogórka
- 70 dag serka kremowego
- 150 g porzeczek
- 150 g łososia wędzonego
- szczypiorek
- skórka i sok z cytryny
- liście musztardowca
- 2 łyżeczki żelatyny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce wymieszaj serek z porzeczkami, skórką z cytryny, posiekanym szczypiorkiem, łososiem i rozpuszczoną w małej ilości letniej wody żelatyną. Dodaj drobno posiekanego ogórka. Dopraw pieprzem. Formę wyłóż folią spożywczą. Na folię wyłóż liście musztardowca i warstwę serka. Wierzch przykryj liśćmi musztardowca. Całość przykryj folią i wstaw do lodówki, aby stężało. Podawaj w plastrach posypane porzeczkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W