Krem z selera naciowego z serem camembert

Krem z selera naciowego z serem camembert
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 3 (odc.6)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 300 g selera naciowego pokrojonego w plastry
  • 0,5 l bulionu drobiowego
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 100 g sera camembert pokrojonego w drobną kostkę
  • 100 g orzechów włoskich posiekanych
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • masło

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na maśle obsmaż cebulę i selera naciowego. Zalej bulionem i gotuj przez 5 minut. Zmiksuj w melakserze i przetrzyj przez sito. Zagotuj ponownie i dobrze dopraw. Śmietankę ubij na pianę i delikatnie wymieszaj z kremem z selera. Kostkę z sera wymieszaj z orzechami. Do talerzy od zupy wlej puszysty krem na to układając orzechy z serem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA