Krem z selera naciowego z serem camembert
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 3 (odc.6)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 300 g selera naciowego pokrojonego w plastry
- 0,5 l bulionu drobiowego
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 250 ml śmietanki kremówki
- 100 g sera camembert pokrojonego w drobną kostkę
- 100 g orzechów włoskich posiekanych
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- masło
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na maśle obsmaż cebulę i selera naciowego. Zalej bulionem i gotuj przez 5 minut. Zmiksuj w melakserze i przetrzyj przez sito. Zagotuj ponownie i dobrze dopraw. Śmietankę ubij na pianę i delikatnie wymieszaj z kremem z selera. Kostkę z sera wymieszaj z orzechami. Do talerzy od zupy wlej puszysty krem na to układając orzechy z serem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W