Zupa ogórkowa ze szczawiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 1,5 l bulionu warzywnego
- łyżka masła
- 3 cebule szalotki
- 4 ząbki czosnku
- 1,5 kg ogórków kiszonych
- 2 garście surowego szczawiu
- 2 garście jarmużu
- łyżeczka soli
- łyżeczka pieprzu
- natka koperku
- szklanka kwaśnej śmietany
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek pokrój i podsmaż na maśle, na patelni.
Połowę ogórków obierz ze skórki, a drugą połowę zostaw ze skórką. Wszystkie ogórki pokrój i dorzuć na patelnię.
Następnie podsmażoną cebulę, czosnek i ogórki włóż do blendera. Dodaj szczaw i sparzony w bulionie jarmuż. Wszystko zblenduj na jednolity krem i wlej do bulionu.
Zupę dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany koper. Do zupy podaj kwaśną śmietanę. Smacznego!
Połowę ogórków obierz ze skórki, a drugą połowę zostaw ze skórką. Wszystkie ogórki pokrój i dorzuć na patelnię.
Następnie podsmażoną cebulę, czosnek i ogórki włóż do blendera. Dodaj szczaw i sparzony w bulionie jarmuż. Wszystko zblenduj na jednolity krem i wlej do bulionu.
Zupę dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany koper. Do zupy podaj kwaśną śmietanę. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W