Zupa migdałowa

Zupa migdałowa
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 filiżanka mielonych migdałów
  • 4 filiżanki mleka migdałowego (mogą być pół na pół z wodą)
  • 1 pokrojony por
  • 1 pokrojony seler korzeniowy
  • pieprz kajeński do smaku
  • płatki migdałowe i gałka muszkatołowa do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mleko przelać do garnka, dodać mielone migdały, por i seler. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Zmiksować. Posypać pieprzem kajeńskim i gałką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA