Ziołowe tortellini z kiełbasą z dzika w gęstym bulionie wołowym

Ziołowe tortellini z kiełbasą z dzika
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pierogi i pierożki

Składniki:

bulion:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki ciasta wymieszaj w mikserze. Gotowe ciasto cienko rozwałkuj. Na płacie ciasta ułóż świeżye listki lubczyku, następnie złóż płat ciasta i ponownie rozwałkuj. Rozwałkowane ciasto przykryj ściereczką i odstaw, by odpoczęło.
Kiełabsę, cebulę i czosnek pokrój w małą kostkę i podsmaż na patelni. Ugotowaną fasolę Jaś rozgnieć za pomocą ubijaka do ziemniaków. Dopraw ją solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dolej bulionu i dodaj posiekane listki lubczyku. Na koniec dodaj posiekane ząbki czosnku i podsmażoną kiebłasę z cebulą.
Z ciasta za pomocą foremki wytni kwadraty. Na każdy nałóż łyżeczkę farszu. Złóż każdy kwadrat w trójkąt i sklej brzegi palcami, a następnie sklej przeciwległe rogi każdego pierożka.
Piórka cebuli przesmaż w garnku na maśle. Dodaj pokrojonego selera naciowego,pomidora i listki lubczyku. Do warzyw i ziół dolej bulionu. Dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Tortellini gotuj w bulionie przez 3-5 minut.
Na talerzu ułóż tortellini i podlej je bulionem. Wierzch posyp startym parmezanem i świeżym lubczykiem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA