Stek z tuńczyka marynowany sokiem pomarańczowym z czerwonym pieprzem i egzotyczną sałatką - danie w 15 minut
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
Składniki:
- 200 g steku z tuńczyka
- 1/2 pomarańczy
- 1/4 główki strzępiastej sałaty
- 1/4 owocu mango
- kilka listków mięty
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
- pieprz czerwony
- sól
- 10 strączków groszku cukrowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Stek z tuńczyka skrapiamy sokiem z pomarańczy, solimy i pieprzymy do smaku. Sałatę wrzucamy do miski, dodajemy skrojone w kostkę mango, listki mięty. Całość skrapiamy octem balsamicznym, dodajemy sól i pieprz. Stek z tuńczyka wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek i obsmażamy z każdej strony. Serwujemy z sałatką, którą obsypujemy skórką startą z pomarańczy i skrapiamy całość sokiem z pomarańczy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W