Dorada w zimowej kreacji - danie w 15 minut

Dorada w zimowej kreacji - danie w 15 minut
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Bakłażana należy przekroić, nadziać czosnkiem i tymiankiem, oprószyć solą oraz pieprzem, zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Rybę filetujemy, przyprawiamy dla smaku solą i pieprzem. Brukselkę blanszujemy. Do garnka z rozgrzanym masłem wrzucamy czosnek i cukinię.
Upieczonego bakłażana miksujemy i podgrzewamy z masłem (ok. 30 g) oraz winem dodając sól i pieprz cayenne. Rybę smażymy na maśle z solą, pieprzem i tymiankiem obok. Sos z cukinii blenderujemy, cedzimy i dodajemy lecytynę. Brukselkę karmelizujemy z boczkiem na maśle. Wszystko wykładamy na talerz i dekorujemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA