Dorada w zimowej kreacji - danie w 15 minut
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
Składniki:
- 2 filety z dorady
- 1 bakłażan
- 1 kostka masła
- 3 gałązki tymianku
- 1 cukinia
- 50 ml białego wytrawnego wina
- oliwa
- 6 brukselek
- 30 g boczku
- sól
- pieprz
- pieprz cayenne
- lecytyna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Bakłażana należy przekroić, nadziać czosnkiem i tymiankiem, oprószyć solą oraz pieprzem, zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Rybę filetujemy, przyprawiamy dla smaku solą i pieprzem. Brukselkę blanszujemy. Do garnka z rozgrzanym masłem wrzucamy czosnek i cukinię.
Upieczonego bakłażana miksujemy i podgrzewamy z masłem (ok. 30 g) oraz winem dodając sól i pieprz cayenne. Rybę smażymy na maśle z solą, pieprzem i tymiankiem obok. Sos z cukinii blenderujemy, cedzimy i dodajemy lecytynę. Brukselkę karmelizujemy z boczkiem na maśle. Wszystko wykładamy na talerz i dekorujemy.
Upieczonego bakłażana miksujemy i podgrzewamy z masłem (ok. 30 g) oraz winem dodając sól i pieprz cayenne. Rybę smażymy na maśle z solą, pieprzem i tymiankiem obok. Sos z cukinii blenderujemy, cedzimy i dodajemy lecytynę. Brukselkę karmelizujemy z boczkiem na maśle. Wszystko wykładamy na talerz i dekorujemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W