Zrazy cielęce z serem korycińskim

Zrazy cielęce z serem korycińskim
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 7)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zrazy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

1 cukinia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ser drobno posiekać razem z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią. Przyprawić solą i pieprzem.

Cielęcinę pokroić w plastry i delikatne rozbić dłonią. Przyprawić solą, pieprzem i zawinąć w mięso farsz. Spiąć wykałaczką, oprószyć mąką i obsmażyć na smalcu. 

Upieczone pomidory zblendować i dodać na patelnię do zrazów. Dodać liście laurowe i rozmaryn. Przykryć i dusić przez 40 minut. Warzywa pokroić, przyprawić i polać oliwą. Wstawić do piekarnika na pół godziny. Zrazy podawać z upieczonymi warzywami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA