Zrazy cielęce z serem korycińskim
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 7)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Zrazy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 kg górki cielęcej
- 4 pomidory upieczone z oliwą, tymiankiem, czosnkiem i solą
- 200 g sera korycińskiego
- 100 g suszonych pomidorów
- garść bazylii
- garść mąki
1 cukinia
- 3 czerwone cebule
- 3 ziemniaki
- 1 papryczka chili
- kawałek młodej kapusty
- sól
- pieprz
- tymianek
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ser drobno posiekać razem z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią. Przyprawić solą i pieprzem.
Cielęcinę pokroić w plastry i delikatne rozbić dłonią. Przyprawić solą, pieprzem i zawinąć w mięso farsz. Spiąć wykałaczką, oprószyć mąką i obsmażyć na smalcu.
Upieczone pomidory zblendować i dodać na patelnię do zrazów. Dodać liście laurowe i rozmaryn. Przykryć i dusić przez 40 minut. Warzywa pokroić, przyprawić i polać oliwą. Wstawić do piekarnika na pół godziny. Zrazy podawać z upieczonymi warzywami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W