Sałatka z wędzonego łososia z mango, gruszką, rukolą, kiełkami słonecznika i czarnym sezamem - Mateusz Kulpa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
Składniki:
- łosoś wędzony około 100 g
- mango 1 sztuka
- gruszka 1 sztuka rukola 1 opakowanie
- kiełki słonecznika 1 opakowanie
- czarny sezam
- cytryna 2 szt.
- olej sezamowy
- sól
- pieprz mielony
- oliwa z oliwek
- limonka 1 sztuka
- świeża mięta
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mango i gruszkę pokroić w paski. Gruszkę owinąć plastrami łososia. Do rukoli dodać kiełki, pokrojone mango i gruszkę. Posypać prażonym sezamem. Połączyć oliwę z oliwek z olejem sezamowym. Dodać sok z limonki i miętę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć. Sałatkę polewać dressingiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W