Sałatka ziemniaczana
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
Składniki:
- 4-5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2-3 ogórki kiszone
- 3 jaja na twardo
- 3-4 łyżki kukurydzy
- 2 łyżki koperku
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach i jeszcze ciepłe obieramy ze skórki. Odstawiamy do przestygnięcia.
Jaja gotujemy na twardo i obieramy.
Jaja, ziemniaki, ogórki kiszone kroimy na podobnej wielkości kostkę lub plasterki. Wrzucamy do miski, dodajemy kukurydzę, poszatkowany koperek i doprawiamy całość solą i pieprzem.
W osobnej miseczce łączymy dokładnie majonez z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mieszamy warzywa z sosem i odstawiamy do lodówki przykryte folią spożywczą na min. 1 godzinę.
Podajemy schłodzoną sałatkę do mięs z girlla.
Jaja gotujemy na twardo i obieramy.
Jaja, ziemniaki, ogórki kiszone kroimy na podobnej wielkości kostkę lub plasterki. Wrzucamy do miski, dodajemy kukurydzę, poszatkowany koperek i doprawiamy całość solą i pieprzem.
W osobnej miseczce łączymy dokładnie majonez z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mieszamy warzywa z sosem i odstawiamy do lodówki przykryte folią spożywczą na min. 1 godzinę.
Podajemy schłodzoną sałatkę do mięs z girlla.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W