Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana
Oceń przepis:
60 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki

Składniki:

  • 4-5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 3 jaja na twardo
  • 3-4 łyżki kukurydzy
  • 2 łyżki koperku
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach i jeszcze ciepłe obieramy ze skórki. Odstawiamy do przestygnięcia.
Jaja gotujemy na twardo i obieramy.
Jaja, ziemniaki, ogórki kiszone kroimy na podobnej wielkości kostkę lub plasterki. Wrzucamy do miski, dodajemy kukurydzę, poszatkowany koperek i doprawiamy całość solą i pieprzem.
W osobnej miseczce łączymy dokładnie majonez z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mieszamy warzywa z sosem i odstawiamy do lodówki przykryte folią spożywczą na min. 1 godzinę.
Podajemy schłodzoną sałatkę do mięs z girlla.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA