Burgery rybne z sałatą

Burgery rybne
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania dietetyczne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do malaksera wrzucamy pokrojoną drobno rybę, miksujemy i przekładamy do miski. Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do namoknięcia. Koperek drobno szatkujemy, dodajemy do ryby razem ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny (zostawiając odrobinę na później), startym imbirem, kukurydzą, solą, pieprzem i kaszą. Bułkę odciskamy z nadmiaru mleka, rozdzieramy ją palcami i dodajemy do ryby. Wszystko dokładnie wyrabiamy dłońmi. Mokrymi dłońmi formujemy zgrabne kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie ok. 4 minut z każdej strony. W tym czasie na talerzu układamy liście sałaty, pokrojoną w słupki marchew, dodajemy kilka łodyżek szczypiorku, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Na sałacie z warzywami kładziemy usmażone burgery i jemy od razu, póki gorące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA