Rosti ziemniaczane z rybą

Rosti ziemniaczane z rybą
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Składniki:

Pozostałe składniki:

  • 200 g tłustej makreli wędzonej
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • szczypta soli
  • 50 ml płynnego miodu truflowego lub pomarańczowego
  • świeżo zmielony pieprz czerwony

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ubij śmietanę ze szczyptą soli. Obierz makrelę ze skóry i usuń ości. Podziel rybę na kawałki. Umyte ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Obierz cebulę i zetrzyj do ziemniaków na tarce o najmniejszych oczkach. Dodaj jajko i odrobinę mąki. Dokładnie wymieszaj, posól i popieprz. Rozgrzej olej na patelni. Usmaż płaskie, chrupiące placki. Osącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na każdym placku połóż łyżkę bitej śmietany, a na niej kawałek makreli. Polej odrobiną miodu, oprósz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA