Sałaty z imbirowo-gruszkowym sosem i kurczakiem w aromatycznym jogurcie

Sałata z imbirowo-gruszkowym sosem
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz imbir i ½ zetrzyj na tarce. Z umytej cytryny zetrzyj skórkę i dodaj wraz z imbirem do jogurtu. Piersi kurczaka pokrój w paski, posól, posyp pieprzem cayenne i kminem. Wymieszaj mięso z jogurtem i odstaw na 1 godzinę. Wyłóż kurczaka na pergamin lub matę silikonową i upiecz w piecu o temperaturze 200 stopni C na złoty kolor. W tym czasie, sałaty podziel na liście, opłucz i osusz. Obierz gruszki i usuń gniazda nasienne. ½ imbiru, 1 i ¾ gruszek i sok z cytryny zmiksuj ręcznym blenderkiem i pod koniec miksowania dodaj oliwę oraz sól i pieprz. Wymieszaj sałaty z sosem i wyłóż do salaterki. Na wierzch sałaty ułóż kurczaka i słupki z pozostałej gruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA