Sałatka różowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 5 ugotowanych na parze ziemniaków średniej wielkości
- 4 ugotowane na parze buraki
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1-2 ząbki czosnku
- ½ czerwonej cebuli
- 1 wędzona makrela
- ½ szklanki jogurtu
- sól
- pieprz
- oliwa
- świeża kolendra
- 2 łyżki prażonych pestek dyni
- 1 łyżka oleju z pestek dyni
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki, cebulę i buraki pokroić w kostkę. Do jogurtu dodać posiekaną natkę, roztarty czosnek. Wymieszać z warzywami. Odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na talerz, posypać mięsem wędzonej makreli, prażonymi pestkami dyni. Polać odrobiną oleju z pestek dyni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W