Rigatoni z kiełbasą i pomidorami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu rigatoni
- 1 posiekana czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 posiekane chili
- 500 g włoskiej kiełbasy
- 200 g pokrojonych zielonych oliwek bez pestek
- 1 łyżka nasion fenkułu
- 1 posiekany pęczek pietruszki
- 1 pęczek bazylii
- 1 łyżka kaparów
- 1 liść laurowy
- oliwa
- 250 g masła
- 300 g pokrojonych pomidorków koktajlowych
- 200 g parmezanu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z masłem i natką pietruszki.
Na oliwie podsmażyć czosnek, cebulę i chili. Dodać kilka liści bazylii, oliwki i nasiona fenkułu. Wycisnąć kiełbasę formując pulpeciki. Kiedy mięso się zrumieni dodać pomidory i resztę bazylii. Smażyć przez chwilę, a następnie dodać makaron. Wymieszać. Przed podaniem posypać parmezanem.
Na oliwie podsmażyć czosnek, cebulę i chili. Dodać kilka liści bazylii, oliwki i nasiona fenkułu. Wycisnąć kiełbasę formując pulpeciki. Kiedy mięso się zrumieni dodać pomidory i resztę bazylii. Smażyć przez chwilę, a następnie dodać makaron. Wymieszać. Przed podaniem posypać parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W