Ciabatta razowa

Ciabatta razowa
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

  • ok. 150g (4 plasterki) wędzonego indyka
  • ½ czerwonej papryki bez skóry
  • ½ żółtej papryki bez skóry
  • 2 łyżeczki czerwonego pesto z suszonych pomidorów
  • ½ ciabatty razowej
  • 50ml jogurtu naturalnego
  • 50g rukoli
  • 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • curry do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ciabattę pokroić na pół i usmażyć na suchej patelni grillowej aż powstanie grzanka. Następnie posmarować ją czerwonym pesto. Na tej samej patelni usmażyć papryki oraz indyka. Z jogurtu i curry zrobić sos, doprawić solą i wymieszać z rukolą. Na grzance układać na przemian papryki i indyka, wyłożyć rukolę z sosem jogurtowym i posypać kiełkami. Przykryć drugą grzanką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA