Roladki z kukurydzianej tortilli, łososia wędzonego i kremowego sera z koperkiem

Roladki z kukurydzianych tortilli
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.10
Seria kulinarna:
Spalony? (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ser przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Koperek pokroić i dodać do sera, a następnie całość wymieszać na jednolitą masę i doprawić do smaku pieprzem. Placki tortilli rozłożyć na płasko i posmarować je wcześniej przygotowaną masą serową. Na rozsmarowany ser rozłożyć plastry łososia wędzonego i posiekaną sałatę. Całość zwinąć w rulon dokładnie ściskając i ponownie zawinąć w folię przeźroczystą, a następnie włożyć na 20 minut do lodówki. Gotowe roladki pokroić w 2 cm plastry, spinając je wykałaczką z czarną oliwką. Całość udekorować sałatą, pomidorkami koktajlowymi, sezamem i pozostałą ilością sera.

© Tomasz Leśniak

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA