Kiełki fasoli mung

Kiełki fasoli mung
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przepłucz nasiona, włóż je do wysokiego naczynia, zalej wodą i odstaw na 1-2 dni. Wymieniaj wodę 2 razy dziennie.
Następnie przepłucz nasiona i odstaw, już bez wody, przykryte gazą lub papierowym ręcznikiem tak, by nie pozbywały się wilgoci.
2 razy dziennie przepłukuj je wodą i odstawiaj na miejsce.
Kiełki możesz spożywać w dowolnym momencie wegetacyjnym, najlepiej zanim w pełni rozwiną się zielone liście.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA