Kasza manna na mleku

Kasza manna na mleku
Oceń przepis:
145 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 0,5 l mleka
  • 2-3 łyżki kaszy manny
  • cukier
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odlać 3/4 szklanki mleka, następnie wsypać do niego kaszkę. Wymieszać. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać namoczoną kaszkę. Mieszać aż zgęstnieje.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA