Makaron z prawdziwkami

Makaron z prawdziwkami
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 20 g suszonych prawdziwków
  • 200 g spaghetti
  • 1 ½ łyżki oliwy
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 łyżka listków tymianku
  • 1 szklanka (70 g) świeżych okruchów
  • sól morska i grubo mielony czarny pieprz
  • drobno tarty parmezan i oliwa
  • do podania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Grzyby wrzucić do miski, zalać wrzątkiem i odstawić na bok. Makaron gotować al dente w osolonym wrzątku przez 8-10 minut. Odcedzić i przełożyć z powrotem do ciepłego garnka. Patelnię postawić na ogniu. Wsypać pokruszony chleb. Dodać oliwę, czosnek i tymianek. Podgrzewać 2 minuty. Grzyby odcedzić i grubo pokroić. Dodać do pokruszonego chleba. Smażyć, mieszając 4 minuty, aż kruszyny chleba nabiorą złotej barwy. Wrzucić do makaronu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Rozłożyć na talerze. Posypać parmezanem i skropić oliwą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA