Kasza manna z bananami i bakaliami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- ½ szklanki kaszy manny razowej (orkiszowej, zwykłej)
- 1 i ½ szklanki mleka lub wody
- 3 łyżki miodu
- 1 banan
- ½ łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- bakalie: rodzynki, morele, suszone śliwki, żurawina
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę i lekko solimy. Podgrzewamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Banana kroimy w półplasterki, część rozgniatamy widelcem i dodajemy do kaszy. Bakalie kroimy drobniej i dodajemy do kaszy. Słodzimy ją miodem i doprawiamy cynamonem. Gotujemy razem ok 5-7 minut. Podajemy z kawałkami świeżego banana.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W