Chili sin carne

Chili sin carne
Oceń przepis:
80 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej i wrzucić tam cebulę. Podsmażyć na małym ogniu.
Pokroić papryki w grubą kostkę, a seler dokładnie posiekać. Dodać do cebuli razem z przyprawami i podsmażać przez 10 minut.
Dodać fasolę oraz prażone orzechy, zamieszać i dodać pozostałe składniki. Gotować pod przykryciem 30 minut, podawać z ryżem i guacamole.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA