Chili sin carne
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
Składniki:
- 1 cebula
- 2 czerwone papryki
- 1 żółta papryka
- 2 laski selera naciowego
- 2 łyżeczki kuminu
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- ½ łyżeczki chili
- ½ łyżeczki cynamonu
- olej
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 szklanka uprażonych i posiekanych orzechów włoskich
- 2 puszki pomidorów
- 8 łyżek koncentratu pomidorowego
- 40 g gorzkiej czekolady (70%)
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 1 szklanka wody
- sól
- olej do smażenia
- do podania: guacamole, limonka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej i wrzucić tam cebulę. Podsmażyć na małym ogniu.
Pokroić papryki w grubą kostkę, a seler dokładnie posiekać. Dodać do cebuli razem z przyprawami i podsmażać przez 10 minut.
Dodać fasolę oraz prażone orzechy, zamieszać i dodać pozostałe składniki. Gotować pod przykryciem 30 minut, podawać z ryżem i guacamole.
Pokroić papryki w grubą kostkę, a seler dokładnie posiekać. Dodać do cebuli razem z przyprawami i podsmażać przez 10 minut.
Dodać fasolę oraz prażone orzechy, zamieszać i dodać pozostałe składniki. Gotować pod przykryciem 30 minut, podawać z ryżem i guacamole.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W