Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 4 filety z gładzicy
- skórka z cytryny
- gałązki kopru włoskiego
- kilka gałązek tymianku
- 2 szczypty soli
- łyżka masła
- dwie łyżki oleju
- Krem z kaszanki:
- 2 kaszanki
- 80 g sera pleśniowego
- 1 starty burak
- 150 ml czerwonego wytrawnego wina
- 2 szczypty pieprzu
- szczypta soli
- masło
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kaszankę pokrój i podsmaż na maśle. Dodaj startego burka i rozdrobniony ser pleśniowy. Dolej wino i przypraw pieprzem i solą. Kaszankę z burakiem duś na patelni. aż wino odparuje. Na drugiej patelni usmaż na maśle z odrobiną oleju filety. Rybę smaż ok. 2 minut z jednej strony. Kaszankę nałóż na talerz, a na wierzch połóż rumiane filety z gładzicy. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W