Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- Mała Improwizacja (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- 2 łyżki twarożku
- szczypta ostrej papryki
- 2-3 łyżki poszatkowanej pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- Lurpak Premium Miks z Oliwą z Oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Bakłażan przekroić na pół (wzdłuż), czosnek obrać i pokroić w słupki.
Naciąć miąższ bakłażana i wcisnąć czosnek, posmarować miksem, zawinąć w folię aluminiową i piec godzinę w temp. 180 stopni.
W malakserze utrzeć żółtko z musztardą, dodać wystudzony miąższ upieczonego bakłażana z czosnkiem, sok z cytryny, sól, pieprz, poszatkowaną pietruszkę i miksować.
Następnie dodać masło, serek i miksować na gładką masę.
Podawać przyprawione ostrą papryką i listkami oregano.
Naciąć miąższ bakłażana i wcisnąć czosnek, posmarować miksem, zawinąć w folię aluminiową i piec godzinę w temp. 180 stopni.
W malakserze utrzeć żółtko z musztardą, dodać wystudzony miąższ upieczonego bakłażana z czosnkiem, sok z cytryny, sól, pieprz, poszatkowaną pietruszkę i miksować.
Następnie dodać masło, serek i miksować na gładką masę.
Podawać przyprawione ostrą papryką i listkami oregano.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W