Gulasz angielski po polsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Jurek Sobieniak
- Seria kulinarna:
- m jak mięso 4 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Gulasze
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 2 pętka kiełbasy śląskiej
- 1 puszka gulaszu angielskiego
- 50 ml oleju rzepakowego
- 7-8 ogórków konserwowych
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 4 pomidory malinowe
- 2 cebule czosnkowe lub cukrowe duże
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, aż zrobią się chrupiące skwarki. Przecedzamy, a na oleju ze smażenia dusimy pokrojoną w cząstki cebulę na wolnym ogniu. Po 4-5 min dodajemy pokrojone pomidory i dusimy kolejne 5min, dodajemy wyjęty z puszki gulasz angielski i dusimy 15 min na wolnym ogniu mieszając.
W trakcie duszenia gulaszu ogórki konserwowe kroimy w kostkę i mieszamy z posiekaną zieleniną i kiełbasianymi skwarkami. Gulasz podajemy z ulubionymi dodatkami skrobiowymi i okraszamy salsą z ogórków i skwarek kiełbasianych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Gulasze
Kuchnia brytyjska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W