Gulasz angielski po polsku

Gulasz angielski po polsku
Oceń przepis:
93 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Jurek Sobieniak

Seria kulinarna:
m jak mięso 4 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Gulasze
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • 2 pętka kiełbasy śląskiej
  • 1 puszka gulaszu angielskiego
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 7-8 ogórków konserwowych
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 pomidory malinowe
  • 2 cebule czosnkowe lub cukrowe duże

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, aż zrobią się chrupiące skwarki. Przecedzamy, a na oleju ze smażenia dusimy pokrojoną w cząstki cebulę na wolnym ogniu. Po 4-5 min dodajemy pokrojone pomidory i dusimy kolejne 5min, dodajemy wyjęty z puszki gulasz angielski i dusimy 15 min na wolnym ogniu mieszając.

W trakcie duszenia gulaszu ogórki konserwowe kroimy w kostkę i mieszamy z posiekaną zieleniną i kiełbasianymi skwarkami. Gulasz podajemy z ulubionymi dodatkami skrobiowymi i okraszamy salsą z ogórków i skwarek kiełbasianych.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA