Gulasz z ryżem, warzywami i jajkiem sadzonym
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Gulasze, Dania z wieprzowiny
Składniki:
- 200 g mielonej łopatki wieprzowej
- 2 ząbki czosnku
- mały kawałek imbiru
- mała cebula
- 300 g fasolki szparagowej
- 200 g brokułu (świeżego lub mrożonego)
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki octu jabłkowego
- olej do smażenia
- ryż lub kasza gryczana
- 2 jajka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni podsmażyć na oleju posiekany czosnek, imbir i cebulę. Dodać mięso i przesmażyć całość kilka minut. Dodać fasolkę i brokuł w różyczkach. Wszytko razem dusić około 10 minut.
Sos sojowy wymieszać z miodem i octem jabłkowym. Zalać mięso z warzywami. Poddusić przez kolejne kilka minut.
W tym czasie zrobić na patelni dwa jajka sadzone.
Podać gulasz z mięsem, na wierzchu ułożyć po sadzonym jajku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W