Sos butterscotch
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 70 g masła
- 225 g brązowego cukru
- 60 ml syropu kukurydzianego
- 75 ml gęstej śmietany
- łyżeczka wanilii
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Masło, cukier i syrop zagotować i trzymać na wolnym ogniu, aż cukier się roztopi. Wmieszać śmietanę, wanilię i sól. Polewać sosem deser lub owoce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W