Pasta z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami

Pasta z czerwonej soczewicy
Oceń przepis:
359 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Soczewicę zalać wodą i gotować pod przykryciem przez 10 - 13 minut. Kiedy zacznie się rozpadać dodać szczyptę soli i gotować do całkowitej miękkości.
Ugotowaną soczewicę odcedzić na sitku z małymi oczkami i przestudzić.
Przestudzoną soczewicę przełożyć do naczynia blendera, dodać wszystkie inne składniki i zmiksować na gładką pastę. Podawać z różnymi składnikami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA