Pasta z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Składniki:
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- szczypta soli
- 5 suszonych pomidorów
- 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- ¼ łyżeczki suszonej bazylii
- ¼ łyżeczki suszonego tymianku
- ¼ łyżeczki ostrej papryki
- sól i czarny pieprz
- do podania: dobry chleb, dobre bułeczki, bajgle, dojrzałe awokado + czerwona cebulka, rukola + pieczony burak, upieczona papryka + czarne oliwki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Soczewicę zalać wodą i gotować pod przykryciem przez 10 - 13 minut. Kiedy zacznie się rozpadać dodać szczyptę soli i gotować do całkowitej miękkości.
Ugotowaną soczewicę odcedzić na sitku z małymi oczkami i przestudzić.
Przestudzoną soczewicę przełożyć do naczynia blendera, dodać wszystkie inne składniki i zmiksować na gładką pastę. Podawać z różnymi składnikami.
Ugotowaną soczewicę odcedzić na sitku z małymi oczkami i przestudzić.
Przestudzoną soczewicę przełożyć do naczynia blendera, dodać wszystkie inne składniki i zmiksować na gładką pastę. Podawać z różnymi składnikami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W