Podstawowy beszamel
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 250 ml mleka
- kawałek cebuli lub ząbek czosnku
- liść laurowy
- 1 – 2 łyżki masła
- 1 – 2 łyżki mąki
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do mleka wrzuć kawałek cebuli lub czosnek, liść laurowy, zagotuj i odstaw na 15 min. Roztop masło w rondlu. Wymieszaj je z mąką i pogotuj chwilę. Stopniowo dodawaj mleko. Gotuj ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Dopraw.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W