Pesto
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Katia Roman-Trzaska

Seria kulinarna:
Little Chef (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • ½ posiekanego ząbka czosnku
  • 1/3 szklanki uprażonych płatków migdałowych
  • 1/3 szklanki startego parmezanu
  • 2 i ½ szklanki świeżo zerwanych liści bazylii (niepogniecionych)
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • oliwa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zgnieć czosnek w moździerzu. Dodaj liście bazylii i pognieć razem. Następnie dodaj uprażone płatki migdałowe. Dodaj starty parmezan. Delikatnie wymieszaj dodając oliwę, tak by pesto było wilgotne, ale o stałej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA