Pesto
Oceń przepis:
Przygotował:
Katia Roman-Trzaska
- Seria kulinarna:
- Little Chef (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- ½ posiekanego ząbka czosnku
- 1/3 szklanki uprażonych płatków migdałowych
- 1/3 szklanki startego parmezanu
- 2 i ½ szklanki świeżo zerwanych liści bazylii (niepogniecionych)
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zgnieć czosnek w moździerzu. Dodaj liście bazylii i pognieć razem. Następnie dodaj uprażone płatki migdałowe. Dodaj starty parmezan. Delikatnie wymieszaj dodając oliwę, tak by pesto było wilgotne, ale o stałej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W