Wędzony pstrąg na liściach betelu z jabłkiem i ikrą łososia
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 12
Składniki:
- 12 liści betelu
- ¼ filiżanki tartego chrzanu wymieszanego z kwaśną śmietaną
- 100 g wędzonego łososia lub pstrąga
- ¼ filiżanki ogórka pokrojonego w słupki (nasiona usunięte)
- 1 łyżka stołowa posiekanej natki
- ½ filiżanki rukwi wodnej
- 2 łyżki stołowe pokrojonego szczypiorku
- 1 tarte jabłko
- 2 łyżki stołowe oliwy z pierwszego tłoczenia
- 2 łyżki stołowe soku z cytryny
- 1 czerwona cebula pokrojona w pióra
- 4 łyżki stołowe octu z czerwonego wina
- 2 łyżki stołowe ikry łososia
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zamarynować cebulę w occie z czerwonego wina, odsączyć i odstawić. Ułożyć liście betelu na tacy. Na każdym położyć łyżeczkę sosu chrzanowego. Ostrożnie wymieszać wszystkie pozostałe składniki, łącznie z cebulą. Masę rozłożyć równo na liściach. Delikatnie je zlepić. Przybrać ikrą. Natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W