Owoce smażone z cukrem i gorczycą
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 twarde gruszki
- 2 twarde jabłka
- 4 mandarynki o przylegającej skórce
- łyżka żurawin
- garść orzeszków piniowych
Syrop
- sok z 3 pomarańczy
- szklanka cukru
- łyżeczka ziaren gorczycy
- ostre papryczki
- 2 cm korzenia imbiru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Imbir pokroić w zapałki, ziarna gorczycy utrzeć w moździerzu, papryczki pokroić. Dodać do soku z pomarańczy, zagotować i doprowadzić do stanu gęstego syropu. Dodać cukier. Jabłka i gruszki obrać pokroić w grubą kostkę, mandarynki zostawić w skórce i pokroić na cząstki. Dodawać owoce do syropu zaczynając od najtwardszych (co 10 minut). Gotować na wolnym ogniu, by owoce stały się szkliste i wchłonęły smak przypraw. Na samym końcu dodać orzeszki piniowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W