Chutney z dyni
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki octu winnego
- 1 szklanka dyni wyciętej w kuleczki lub pokrojonej w drobną kostkę
- 1 nacięty ząbek czosnku
- 2 cm korzenia imbiru
- 5 goździków
- kilka plasterków czuszki lub szczypta kruszonego chili
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować ocet z cukrem. Dodać czosnek, imbir, goździki i czuszkę. Zmniejszyć ogień. Gotować, aż płyn zacznie gęstnieć. Dodać dynię. Dodać sól i pieprz, pamiętając, że smak się wzmocni. Gotować odkryte, czasami mieszać. Chutney jest gotowy, gdy dynia jest szklista. Jeżeli w garnku zostało sporo płynu należy go na mocnym ogniu szybko odparować.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W