Puree z kwaśnych jabłek
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 1 słoik selera krojonego w strużki w zalewie octowej
- 4 duże kwaśne jabłka
- 1 cytryna
- oliwa
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jabłka obrać i podzielić na połówki, dokładnie usunąć gniazda nasienne, aby nie ciemniały jabłka polać je sokiem z cytryny. Jabłka włożyć do niedużego garnka i nalać trochę wody na dno. Gotować na sporym ogniu, pod przykryciem - jabłka rozsypią się na puch. Seler usmażyć na rozgrzanej oliwie, doprawić pieprzem, zrumienić. Na łóżeczku z wiórków selera ułożyć puree z jabłek i kilka wiórków selera na wierzchu. Doprawić solą i pieprzem, podawać do mięs.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W