Cukierki z tataraku

Cukierki z tataraku
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 50 g kłączy tataraku
  • 50 g cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kłącza umyć, obrać i pokroić na kawałki grubości ok. 3-5 mm. Gotować w małym rondelku 4 razy po 30-40 minut, za każdym razem zmieniając wodę. Przed ostatnim gotowaniem do 200 ml wody dodać cukier i kłącza i gotować aż woda się prawie wygotuje. Potem odłożyć na deseczkę i jak ostygną można je serwować.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA