Suflet zapiekany na zupie
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 4 jajka
- 100 ml białego wina
- 80 g tartego parmezanu
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno. W kąpieli parowej ubić żółtka z winem aż zaczną gęstnieć. Przestudzić ciągle ubijając. Doprawić solą i pieprzem, połączyć delikatnie z pianą z białek. Wyłożyć na gorącą zupę, posypać parmezanem. Zapiekać 5-7 minut w temp 200 stopni C. Z masy można uformować kluseczki i zapiec je na zupie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W