Ziemniaki domino
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 3
Składniki:
- 6 średniej wielkości umytych ziemniaków
- 4 łyżki stopionego masła lub oliwy z pierwszego tłoczenia
- sól w płatkach, do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Dużą blaszkę lub płaskie naczynie do zapiekania wyłożyć papierem. Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki – ułożyć je na sobie i rozsunąć w przygotowany naczyniu jak domino – mają na siebie nachodzić. Skropić lub posmarować tłuszczem, doprawić solą. Piec na złoto (40-50 minut, zależnie od grubości).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W