Ziemniaki domino

Ziemniaki domino
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
3

Składniki:

  • 6 średniej wielkości umytych ziemniaków
  • 4 łyżki stopionego masła lub oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sól w płatkach, do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Dużą blaszkę lub płaskie naczynie do zapiekania wyłożyć papierem. Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki – ułożyć je na sobie i rozsunąć w przygotowany naczyniu jak domino – mają na siebie nachodzić. Skropić lub posmarować tłuszczem, doprawić solą. Piec na złoto (40-50 minut, zależnie od grubości).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA