Marynowane wodorosty
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 48)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- pół filiżanki arame
- pół filiżanki wakame
- 1 filiżanka posiekanej rzodkwi
- 1 łyżka startego imbiru
- 1 łyżka tamari
- 2 łyżeczki octu umeboshi
- pół łyżeczki oleju sezamowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka prażonego sezamu do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Arame i wakame zalać wodą i moczyć przez 3 minuty. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Odstawić do lodówki do zamarynowania. Podawać w małych miseczkach posypane sezamem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W