Lilijki miodowe

Lilijki miodowe
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 200 g masła
  • 185 g cukru
  • 3 łyżki niepasteryzowanego miodu
  • łyżeczka cynamonu
  • 1,25 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 miarki mąki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać miód. Przesiać suche składniki i wymieszać z masłem na gładkie ciasto. Rozgrzać piekarnik do 180?C.
Rozwałkować ciasto na pół cm grubości i powykrawać ciasteczka foremkami. Ułożyć na blasze i piec, aż się zrumienią i nabiorą chrupkości, ok. 12 minut. Wystudzić, przechowywać w hermetycznym pojemniku.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA