Lilijki miodowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 200 g masła
- 185 g cukru
- 3 łyżki niepasteryzowanego miodu
- łyżeczka cynamonu
- 1,25 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 miarki mąki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać miód. Przesiać suche składniki i wymieszać z masłem na gładkie ciasto. Rozgrzać piekarnik do 180?C.
Rozwałkować ciasto na pół cm grubości i powykrawać ciasteczka foremkami. Ułożyć na blasze i piec, aż się zrumienią i nabiorą chrupkości, ok. 12 minut. Wystudzić, przechowywać w hermetycznym pojemniku.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Rozwałkować ciasto na pół cm grubości i powykrawać ciasteczka foremkami. Ułożyć na blasze i piec, aż się zrumienią i nabiorą chrupkości, ok. 12 minut. Wystudzić, przechowywać w hermetycznym pojemniku.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W