Tajski czerwony bulion z kurczaka

Tajski czerwony bulion z kurczaka
Oceń przepis:
189 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Jamie Oliver

Seria kulinarna:
Jamie Oliver: 5 składników (odc. 8)
Rodzaj dania:
Zupy, Dania z kurczaka
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska
Ilość osób:
2
Kaloryczność:
354 kcal.

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż kurczaka do dużego, głębokiego garnka. Przekrój dynię na pół wzdłuż, a potem pokrój na 3-centymetrowe kawałki, usuwając pestki. Posiekaj łodygi z kolendry i dodaj do garnka razem z dynią, pastą curry i mleczkiem kokosowym. Dolej litr wody. Przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez godzinę i 20 minut.

Przy użyciu szczypiec przełóż kurczaka na półmisek. Zbierz tłuszcz z powierzchni zupy i polej nim kurczaka, a następnie posyp połową liści kolendry. Serwuj z dwoma widelcami, aby łatwiej dzielić mięso na stole. Użyj tłuczka do ziemniaków, żeby rozgnieść dynię i zagęścić konsystencję zupy. Dopraw do smaku solą morską i czarnym pieprzem, a następnie rozdziel na 6 miseczek i posyp pozostałą kolendrą. Podziel i dodaj kurczaka.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA