Sardynki z szarmulą
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
Składniki:
- świeże sardynki
- mąka
- sól, pieprz
- szarmula (patrz oddzielny przepis)
- oliwa do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sardynkom odciąć łby, i rozciąć wzdłuż brzucha. Rozłożyć płasko i usunąć kręgosłup. Dwie sardynki smarować grubo szarmulą po stronie brzucha i sklejać brzuchami. Rybki posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W