Sardynki z szarmulą

Sardynki z szarmulą
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Składniki:

  • świeże sardynki
  • mąka
  • sól, pieprz
  • szarmula (patrz oddzielny przepis)
  • oliwa do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sardynkom odciąć łby, i rozciąć wzdłuż brzucha. Rozłożyć płasko i usunąć kręgosłup. Dwie sardynki smarować grubo szarmulą po stronie brzucha i sklejać brzuchami. Rybki posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA